spin

Sportágak

Airbadminton

Az airbadminton a teremben játszott verseny tollaslabda szabadtéri változata. Az erre a célra kifejlesztett speciális labda – az airshuttle – a parkokban, kertekben vagy strandokon is igazi tollaslabda élményt kínál, és olyan új lehetőségeket ad mint például az új három a három elleni játékforma.

 

Magyar Tollaslabda Szövetség
badminton.hu
info@badminton.hu

Korfball

Holland eredetű csapatjáték, melyben a testi kontakt tiltott. Labdával futni nem szabad, a játékosok csak passzolások révén jutnak előre. Cél a korfball-labdát a 3,5 m magas állványon található kosárba juttatni. A szabványos pályán (40×20m) egy csapatban 4 lány és 4 fiú, játszik.

 

Magyar Korfball Szövetség
korfball.hu
korfball@korfball.hu

Laser Run

A Laser Run az öttusa befejező versenyszáma, melyben a sportolók a futást a lézerlövészettel kombinálják. A rajt után a versenyző befut a lőállásba, ahol 10 méterről, 50 másodpercen belül ötször kell eltalálnia a táblát úgy, hogy a lövés érvényesnek minősüljön. Az öt találat után kezdheti meg a versenyző az első kör futást. Összesen 4×800 métert futnak, lövészettel megszakítva.

 

Magyar Öttusa Szövetség
pentathlon.hu
hmpa@pentathlon.hu

Pétanque

Egy francia eredetű golyós játék. Játszható egyéniben és párosban, illetve háromfős csapatban. A játék célja, hogy a csapatok a golyókat közelebb juttassák a célgolyóhoz (öcsi), mint az ellenfél. Mindig az a csapat dob, amelynek a golyója rosszabb pozícióban van. Ezt a játékot kortól és nemtől függetlenül bárki játszhatja, a dobás technikája könnyen elsajátítható.

 

Magyar Pétanque Szövetség
petanque.hu
info@petanque.hu

Qatch

A Qatch, amelyet egy multifunkcionális sporteszközön, a Teq asztalon játszanak, nemcsak egy sporttevékenység, ami élsportolóknak és amatőröknek is tökéletes, hanem egy alternatív edzésmódszer is kézilabdázóknak. A játék fejleszti a döntéskészséget, a csapatmunkát és kreatív megoldásokat szül.

 

qatch.org
info@qatch.org

Ultimate frizbi

Az Ultimate egy koedukált non-kontakt csapatsport. Mindkét csapat célja az ellenfél mögötti zónába juttatni a korongot. A frizbit birtokló támadó nem mozoghat, passzolnia kell. A védők az ellenféltől nem vehetik el az eszközt, csak a levegőben repülő passzokat üthetik le – ha a korong földet ér, akkor az addig védekező csapat kezdheti meg a támadást azonnal. A sportág egyik legnagyobb különlegessége, hogy nem alkalmaz bírót.

 

Magyar Repülő Korong Szövetség
mrksz.hu
elnokseg@mrksz.hu

© 2021 Generation Games